Second hand market - Flora/Vinohrady

Nový sekáč do sbírky recenzí bude tentokrát docela doporučovaný Second hand market, který najdete na Vinohradské ulici přímo naproti vchodu na Olšanské hřbitovy. Najdete snadno díky kombinaci oranžové a žluté na všech pestrých vývěškách a dovézt se k němu můžete buď tramvají nebo přes metro A na Floru. Žádné weby, facebook ani nic podobného od něj nečekejte, je to díra. Ale taky je to leta zavedená díra a je pořádně velká!



Začneme plusy. Vinohradský Second hand market je ohromný! Uvnitř je fakt natěsnáno spousta zboží. Přízemí je plné dámského a pánského, jsou tam i nějaké hrabací koše. Bohužel, to co v nich je, je odpad na zahradu. Najít tam něco pěkného na nošení je kumšt, ale ceny 10-30 korun jsou lákavé samozřejmě. Odmatud sejdete dolu do mezipatra, kde je ohromná police bot, noční prádlo, ale také závěsy, deky a další domácí textil. Pak je ještě další druhá spodní úroveň, kdy sejdete pár schůdků a zase velká místnost s vysokým stropem plná věšáků dámského a pánského. Dětské taky mají, ale je ho o dost méně, co jsem za tu chvíli postřehla. Mají ale spoustu dětských kostýmů na karneval, na sekáč i dost kabelek (docela použitelných) a třeba i klobouky (aktuálně krásná sbírka slamáků).






Zboží je ve velmi dobrém stavu. Pokud budete hledat na vešácích, tak opravdu bez vady nebo jen minimální problém, i látka většinou není nijak šíleně sepraná. Značky spíš fast fashion nebo nějaké no name směs, spíš novější kousky ale ne vždy zrovna poslední trendy teda :D Ale fakt tu najdete moc pěkné věci!

Co se cen týče, je to takový mix. Hrabací koše fakt pár korun, ale kvalita prd. Nahoře u pokladny jsou věci často opatřené cedulkou s cenou - hezké letní šaty v pohodě do 200 (barevné šaty na pravo 160), halenky něco nad 100, nové deky třeba 160 (viz foto - deka Sainsbury). Pod stovku je sem tam něco (top, triko, blůza...), zázraky ale nečekejte. Jinak je ale většina zboží na váhu, ceník přidávám. Přijde mi to jako fakt blbý systém, protože prostě nikdy dopředu nevíte, kolik to bude stát. Naštěstí u pokladny je milá prodavačka, není problém ověřit si cenu a zase pověsit zpátky, když se vám to nebude zdát.






Věci se dají vyzkoušet, ale kabinky jsem našla pouze dvě nahoře u pokladny a vláčet se s tím tam... no nic moc. O boty si také musíte říct, pokud chcete zkoušet obě do páru, ale to je normální v sekáčích. Údajně tenhle sekáč smrdí... no, byly třicítky a nepřišlo mi, že by tam něco zavánělo. Je tam ale krapet šero a některé věšáky jsou fakt dost natěsnané. a i když třeba boty mají docela nové kolekce, pánské bundy třeba byly jedno retro vedle druhého. Prostě záleží.

Celkový dojem? Uff... takový lepší průměr. Já bych asi nenakoupila, protože jsem zvyklá brát levnější a lepší věci. Ale zase mají fakt ohromný výběr, v centru Prahy suverénně největší sekáč. Mají sekci dětských kostýmů a bytový textil i nový dovoz z Británie. Váhový systém cen mě neohromil. Je to trochu jako Second hand Land - vyšší ceny, nějaké hrabání, zboží mix všeho, ale najdete docela snadno slušné věci.

A když vás to tam omrzí, má to teda ještě jednu výhodu - že se můžete projít na Olšanské hřbitovy, které jsou správně creepy a lepší pomníky v Praze teda nejsou ani na Vyšehradě! Bonus navíc, ve Floře v obchoďáku je úplně nahoře Ovocný Světozor :)


Ceník Second hand marketu z července 2018:



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nová mapa second handů - kde všude můžete nakupovat z druhé ruky?

Genesis second handy - Praha