Nová mapa second handů - kde všude můžete nakupovat z druhé ruky?

Po delší době jsem si konečně našla čas a obnovila mapu second handů. Sekáče nejsou jen v Praze, Ostravě, Brně nebo Plzni... Dobrý sekáč najdete leckdy i v zapadlé vsi. Už proto, že nákup z druhé ruky by neměl být výsadou jen velkých měst.

Ke spoustě sekáčů se samozřejmě i tak nemůžu dost dobře dostat a zaznamenat, protože to bych musela pěšky projít celou republiku. Kolikrát se stane, že na nějakém výletě narazím na zapadlý sekáč, který není na žádné mapě, a pokud je, nedá se jen z map na internetu vůbec ověřit, že je stále otevřený. 

Pokud tedy vy sami bloudíte na svých cestách kolem takových málo známých zapadlých sekáčů, nezapomeňte dát jejich adresu do komentářů, aby se do mapy vůbec dostaly!



Co je v mapě nového? Většina obchodů zůstala naštěstí na svých místech, ale leckde se třeba alespoň o půl hodiny posunula otevírací doba. Jelikož se nově snažím otevírací dobu dávat do popisku všude, kde to jde, mám o to víc práce s opravami... Jelikož je Google trochu hloupý, co se týče čtení složitějších českých adres, musela jsem pár poboček zkontrolovat a mírně poposunout na správnou ulici. Určitě tedy nezapomeňte sekáče hodnotit i přes Google recenze nebo Mapy.cz - fotky fasády mi pomáhají také s aktualizací cen nebo otevírací dobou poboček.

V Praze nově přibylo pár 80s-90s vintage sekáčů se sportovním zbožím, které s cenami moc nešetří. Mnoho pobočkových sekáčů jako Genesis, Bellitex atd. zrušilo některé pobočky a jiné zase přidalo.  A konečně se mi s velkou slávou snad podařilo najít pár funkčních sekáčů v okolí Varů a Sokolova. Pokud máte pocit, že v Brně nestojí sekáče za nic, několik zajímavých jich je i v blízkém okolí! 

Kam bych vás ráda nalákala? Ve Veselí nad Lužnicí nově otevřeli velký výběrový sekáč s moderní fast fashion i značkami a jsou velmi aktivní v přidávání novinek na instagram @prodej_vyberoveho_obleceni a aktuálně mají samozřejmě plno věcí na zahřátí s vánoční tematikou :) Pokud byste rádi nějaký pravý a opravdu historický kousek, určitě zajděte v Praze na Holešovicích pod Letnou do Scoro Coco, kde se poslední dobou objevují nejen tweedová saka, ale i luxusní historické smokingy. Hned vedle je pak Aristokrat Vintage. A co jsem tak koukala - nezapomeňte okouknout váš místní Bellitex nebo Genesis, protože jestli někde seženete oblečení za pár korun, tak tady!

A rozhodně nezapomeňte ani po Vánocích navštěvovat charitativní krámky jako Moment (Ostrava a okolí), Sue Ryder (Praha), Baltazar (Brno), Hvězdný bazar (Praha), Fashion for help, Secondhelp a spoustu dalších, které jsou v mapě označené srdíčky a pomáhají zaměstnávat lidi s hendikepem, vydělávat peníze na různé sociální i environmentální projekty, nebo pomáhají seniorům.

Jestli máte nějaký sekáč, který v mapě chybí nebo jste našli informace, které už neodpovídají realitě, hlašte je do komentářů! A užijte si hrabání...

Komentáře

  1. Přidávám v Přerově skvělý sekáč The London Underground s.r.o. na ulici Žerotínovo nám. 839/13, 750 02 Přerov-Přerov 2.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Second hand market - Flora/Vinohrady

Genesis second handy - Praha